حساب های معین نیز به همان ترتیبی که برای حساب های کل ذکر شد، مرتب و شروع به کد گذاری از عدد یک با بالا می شوند. پس از تمام شدن کدبندی حساب های کل، نوبت به کدینگ نمودن حساب های معین می رسد. یکی از شیوه های کد دهی که ساده هم هست کد دهی بر اساس مختصر نویسی و علامت گذاری بر مبنای زبان فارسی است. در این روش کد گذاری حرف اول کلمات را برای بازه کوچکی از کلمات به کار می برند.
نکات مهم در طراحی کدینگ حسابداری
هر چند کدینگ حسابداری یک فرایند مهم و بسیار مؤثر به حساب میآید اما در عین حال یک مسئله تخصصی بوده و توسط افرادی که در زمینه حسابداری و امور مالی تخصص دارند، انجام شود. استفاده از کدینگ در حسابداری میتواند در برطرف کردن ریشهای مشکلات مالی و حسابداری واحدهای اقتصادی مؤثر باشند که لزوم این کار طراحی صحیح این سیستم است. در واقع نرم افزار حسابداری میتوانند قابلیتهای گستردهای را در اختیار کاربر قرار دهند و سرعت و دقت را نیز در حین کار بالا ببرند، به همین دلیل بهترین مورد برای کدینگ حسابداری به شمار میروند. از آنجا که این روش در تعداد حسابها و کالاها محدودیتی ندارد، از جمله پرکاربردترین روشها برای کدینگ حسابداری به ویژه شرکتهای بزرگ با حجم بالای فعالیتها است.
کدینگ باید به گونه ای طراحی شود که استانداردهای حسابداری را نفی نکند. در نرم افزارهای حسابداری یا سیستم های حسابداری کدینگ به طور معمول به صورت پیش فرض در نظر گرفته شده است در این صورت حسابداران باید سیستم را مورد بررسی قرار دهند و در صورت مشاهده مغایرت و مشکل آنرا اصلاح کنند. همانطور که اشاره شد، سیستم کدینگ حسابداری امکان دستهبندی و مرتبسازی عملیات مالی را طبق موارد مختلفی مانند نوع و سطح فعالیت سازمان برای حسابداران فراهم میآورد. بعضی اوقات به دلیل زیاد بودن تعداد حسابها، رویدادهای مالی شرکت به بخشهای جزئیتر تقسیم میشوند تا به وسیله آن ساختار دستهبندی حسابها و رویدادهای مالی شبیه به هرم یا درخت باشد. فرایند کدینگ شامل تعیین و تخصیص کد یا شناسه برای حسابهای مختلف در حسابداری میشود. با توجه به حجم محاسبات مورد نیاز در یک شرکت یا کسب و کار، از انواع مختلفی از کدینگ میتوان استفاده کرد.
روش حسابداری صورت مغایرت بانکی و تهیه لیست برای زدودن ابهامات حاصله
کدینگ حسابداری چیست؟ اهداف و انواع کدینگ حسابداری
در این حالت ممکن است یک حساب معین به چند حساب کل و یا یک حساب تفصیلی به چند حساب معین دوره حسابداری در تبریز متصل شده باشد. سیستم حسابداری پیشرفته یکی از ملزومات فعالیت اقتصادی در دنیای امروز به حساب می آید. تصور کردن یک شرکت تولیدی موفق بدون داشتن یک سیستم حسابداری پیشرفته دیگر به کلی غیر ممکن است. در این بخش به هر گروه از حساب ها یک عدد اختصاص داده می شود که در زیر مشاهده می کنید. تحلیل های مالی به جهت سرمایه گذاری و برآورد دارایی ها بهتر انجام شده و قدرت تصمیم گیری در این خصوص را افزایش می دهد .
- در کدگذاری برای حسابهای معین کدهایی با رقمهای بیشتر مثلا چهار یا شش رقمی به این حسابها تعلق میگیرد و کلیه جزئیات مربوط به حساب به طور دقیق مشخص میگردد.
- نظیر در ابتدا فعالیت ها و صورتهای مالی که قابلیت نقد شوندگی بیشتری داشتهاند در کدهای نخست قرار می گرفتند و پس از آن صورتهای مالی سود و زیان در کد های بعدی قرار میگرفتند.
- به عنوان مثال در این سطح موجودی نقد و بانک از داراییهای جاری به حسابهای کوچکتری همچون موجودی نزد بانک، موجودی نزد صندوق، موجودی نزد تنخواه گردان، اسناد و اوراق بهادار نزد صندوق، وجوه در راه و دیگر حسابها تقسیم میشود.
- در ادامه به سطوح مختلف در کدینگ حسابداری و ساختار استاندارد آن میپردازیم، اما قبل از آن، برای درک بهتر مفهوم کدینگ باید به سراغ شناخت انواع کدینگ در حسابداری و اهداف استفاده از آن بپردازیم.
هر سوالی که در رابطه با کدینگ حسابداری داشتید ودر این مقاله به ان پاسخ داده نشد میتوانید با همکاران ما در شرکت حسابداری آریا تهران تماس بگیرید تا به صورت کامل نکته مورد نظر شما توضیح داده شود و در متن مقاله جای داده شود. باید توجه نمود که بایدی به توالی و پیوستگی کدها وجود ندارد، به طور مثال در صورتی که آخرین دارایی را کد ده، پوشش دهد، الزامی برای درج کد شماره یازده برای اولین بدهی نداریم و می توانیم عدد بیست را برای اولین بدهی در نظر بگیریم. لذا ضرورت دارد طراحی و تدوین کدینگ حسابداری را بر اساس معادله حسابداری ، استاندارد شماره 1 و خصوصیات صنعت و منطبق بر صورت های مالی اساسی اجرا نماییم.